Rozbehol sa 14. ročník súťaže v kreslenom humore Zlatý súdok

05.02.2008 Prešov

Prešov 5. februára (TASR) - Medzinárodná súťaž kresleného humoru na tému pivo pod názvom Zlatý súdok 2008 začala písať svoj 14. ročník.
Ako dnes pre TASR povedal jej konateľ, prešovský karikaturista Fedor Vico, dostal súťažné príspevky od autorov už z 21 krajín sveta. Sú medzi nimi aj Moldavsko, Fínsko, Turecko alebo Čína.
Hodnotiaca porota zložená zo zástupcov vyhlasovateľov súťaže sa zíde v Prešove 25. februára. Do tohto termínu je možné - podľa Vicových informácií - posielať práce do súťaže. Prijímajú ich na adrese jedného z organizátorov akcie - prešovskej Šarišskej galérie (ŠG), kde bude už tradične na Deň vtákov 1. apríla slávnostné vyhlásenie výsledkov, udelenie cien a vernisáž víťazných a ďalších vybraných prác.
Grand Prix Zlatý súdok 2007 získal český karikaturista Václav Linek. Kresba zobrazuje vtip bez slov - žena na kazateľnici s tĺčikom v ruke \"diriguje\" muža sediaceho za stolom s pivným pohárom pred sebou. V 13. ročníku porotcovia posudzovali dovedna 490 prác od 150 autorov z 27 štátov sveta. Po prvý raz v histórii súťaže, ktorú Vico organizuje predovšetkým s podporou Pivovaru Šariš a ŠG, prevážil nad účasťou slovenských karikaturistov počet súťažiacich z niektorej zahraničnej krajiny. V tomto prípade išlo o Česko. Vico vlastní z predchádzajúcich ročníkov okolo 4000 kresieb od autorov z rôznych kútov sveta. Takú zbierku na tému pivo podľa neho nemá nikto iný na svete.
 

Vyberte región